Blogin etusivulle

Yhteisökilpailun voittaja ratkennut!

SoMeTime 2010 -kilpailun voittajayhteisö on ratkennut! Kilpailun ykköspaikan vei Ordinare, joka aktivoi tasaisen innokkaasti yhteisöään eri kanavia käyttäen. Näin yrityksestä yhteisön takana muodostui äänestyksen melko selkeä voittaja. Palkintona on Opasmedian tarjoama imagonäkyvyys Yritysoppaan lisäksi myös paikalliseen oppaaseen.

Kärkikahinoihin ponnisti myös Rautasilta, joka kantoi ennakkosuosikin viittaa onnistuneesti sijoittumalla toiseksi. Sijat kolmesta viiteen olivatkin tiukemman taistelun takana. Ääniä tuli hyvin tasaisesti, mutta lopullinen järjestys määräytyi äänien saapumisjärjestyksen mukaan, mikä viestii äärimmäisen tiukasta kilpajuoksusta. Maaliviivalle selvittiin järjestyksessä MEMEgroup, Nettiapina ja Ilona IT Oy.

Äänestyksen tulokset: 1. Ordinare 2. Rautasilta 3. MEMEgroup 4. Nettiapina 5. Ilona IT Oy

Tässä vaiheessa voidaan sanoa, että sosiaalisen median mittaaminen näin on ennemminkin elämyshakuista kisailua kuin tiukan datan kirjaamista. Paremmuusjärjestyksestä ei ole kyse, vaan enemmänkin innokkuudesta ja tietyille asioille omistautumisesta. Äänet kuitenkin kertovat sanomaa yhteisöjen avainhenkilöistä, jotka tahtovat tukea kumppania kaikin mahdollisin tavoin. Kaikki kunnia siis äänestyksen kärkijoukolle.

Äänestäjäkommenteista nousi esille kolme tärkeää piirrettä, joita yritysten on hyvä tarkkailla omassa viestinnässään: mielenkiintoinen sisältö, aktiivinen käyttö ja päivittäminen sekä positiivinen maine internetin lisäksi myös muussa liike-elämässä. Jo näiden kolmen hallitseminen takaa varmasti hyvät lähtökohdat menestystarinalle. Maalaisjärkeä soveltaen: hoida hommasi hyvin ja innokkaasti!

Kyse ei ole myöskään määrästä vaan laadusta. Facebook-sivun tai Twitter-tilin seuraajien määrä ei kerro kokonaiskuvaa yrityksestä, ja sama pätee tämän tyyppisissä äänestyksissä. Sisällön laatu ja sen oikeanlainen kohdennus on tärkeämpää kuin osallistuvan ja sitoutuvan yhteisön tavoittelu. Ensiarvoisen tärkeää on löytää sosiaalisen median avulla jo olemassa oleva yhteisö, ja mielestämme kaikki SoMeTime 2010 -sponsorit ovat onnistuneet löytämään itsensä näköisen tavan hyödyntää olemassa olevia työkaluja ja ominaisuuksia.

Onnittele, kommentoi ja jaa omat hyvät kokemuksesi muita kannustaaksesi!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Liity sähköpostilistalle

Kiinnostiko artikkeli? Tilaa uutiskirjeemme.