Blogin etusivulle

Apua mainontaan sosiaalisessa mediassa


Mainostajien suuri kiinnostus sosiaalista mediaa kohtaan on nostanut esiin kysymyksiä, joihin Suomessa ei ole vielä julkisesti olemassa selkeitä vastauksia.

Kampanjoiden laatiminen aiheuttaa yrityksille kysymyksiä ja päänvaivaa siitä, mitä saa tehdä ja mitä ei. Mainonnan mittaukseen kaivataan yhtenäisiä käytäntöjä ja osallistavan mainonnan määrää Suomessa halutaan seurata.

Näitä ongelmia ratkomaan IAB Finland on perustanut sosiaalisen median työryhmän, jossa myös Opasmedia on mukana.

Haluamme olla mukana laatimassa käytäntöjä, jotta voimme hallita jatkossakin oikeat tavat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Työryhmä tarjoaa myös mahdollisuuden vaihtaa näkemyksiä muiden toimijoiden kanssa, ja siirtää tästä syntyneen tietotaidon mahdollisimman laadukkaaksi palveluksi kaikille asiakkaillemme.

Sosiaalisen median työryhmä

Ensimmäinen some-työryhmän kick-off -kokous oli tiistaina Helsingissä, jossa allekirjoittanut oli läsnä.

Kokouksessa kävi viimeistään selväksi, että tehtävä on hyvin haasteellinen: aiheena on rankasti kehittyvä alue, ja raja mainonnan, markkinoinnin sekä viestinnän välillä on häilyvä nyt jos koskaan. Onneksi ryhmän jäsenillä on intohimoa aihetta kohtaan ja runsaasti monipuolista kokemusta.

Ryhmä on myös sitä mieltä, että tämä on luonnollinen hetki IAB:n työryhmälle astua tekemään valmistelutyötä yhteisöllisesti internetissä. Heti alkuun kannattaa tutustua diaesitykseen ensimmäisessä kokouksessa käydystä asialistasta, jonka on tehnyt ryhmän vetäjä Jari Jaanto:


Muuta asiaa ja materiaalia ilmestynee kommentoitavaksi myöhemmin. Lupaan ilmoitella uusista tiedoista, toimia sanan saattajana ja vastata kysymyksiin näin alkuun ainakin tässä blogissa ja Opasmedian Facebook-sivuilla.

Toni Nummela
it-päällikkö
Opasmedia

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Liity sähköpostilistalle

Kiinnostiko artikkeli? Tilaa uutiskirjeemme.