Blogin etusivulle

Yrityksesi löytyy nyt Facebookista!Miksi Facebook?

Kumman suositteluun itse uskot enemmän: perinteisen mainoksen vai hyvän ystävän? Facebookia käyttää yli 1,7 miljoonaa suomalaista, jotka keskustelevat koko ajan myös yhteisöistä, yrityksistä ja yritysten tuotteista. Tämä vuorovaikutus saa aikaan huomattavasti vahvempia ostopäätöksiä kuin tuotteisiin ja palveluihin tutustuminen mainosten avulla.

Facebook on nykypäivän tori ja puskaradio, jossa ovat jo ihmiset, yrityksestä käytävä keskustelu ja tätä kautta myös raha. Käytännössä yrityksesi siis jo löytyy Facebookista, vaikka sillä ei vielä olisi omaa profiilia.

Kyse on nyt siitä, haluaako yritys itse olla mukana kuuntelemassa, keskustelemassa ja antamassa parempaa palvelua.

Voiko Facebookissa myydä?

Facebook on Suomen käytetyin yhteisöllisen median palvelu. Ole siis siellä missä asiakkaasikin ovat ja luo yrityksellesi virallinen Facebook-yrityssivu. Yritys voi käyttää Facebookia monin eri tavoin, mutta tärkeintä on läsnäolo.

Facebook on osa yrityksesi verkkojalanjälkeä siinä missä kotisivut, mutta samalla se on puhelimen tai sähköpostin veroinen yhteydenpitoväline. Asiakkaita innostamalla ja kuuntelemalla voit kehittää tuotteitasi ja palveluasi. Parempi palvelu tarkoittaa tyytyväisempiä ja sitoutuvia asiakkaita eli myynnin kasvua.

Mikään ei tietenkään estä suoraan tarjoamasta omia tuotteita, varsinkin jos kyseessä on Facebook-tykkääjille suunnattu hyvä tarjous.


Millaista on oikeanlainen Facebook-sisältö?

Oikeanlaisten lähestymistapojen ja sisältöjen löytäminen voi vaatia kärsivällisyyttä ja aikaa.

  • Kerro jo käytössä olevissa medioissa, että yritykselläsi on nyt Facebook-sivu.
  • Aseta yrityksen Facebook-sivun käytölle realistiset tavoitteet.
  • Kutsu tuttavat, asiakkaat, työntekijät, alihankkijat ja kilpailijat mukaan osallistumaan.
  • Näytä sivustasi tykkääville, että he ovat tärkeitä. Muista että sivun käyttäjät ovat ydinasiakkaita, jotka markkinoivat yritystäsi omilla nimillään.

Luo yrityksesi näköistä sisältöä. Toiset tyytyvät tarjousten ja kuulumisten kertomiseen, toiset laittavat kuvia tai videoita.

Mikään ei estä julkaisemasta Facebook-sivuilla perinteisiä mainoksia. Ota vaikka kuva lehtimainoksestasi. Mieti mitä asiakas hyötyy päivityksestä ja voisiko perinteisen mainossisällön viestin kertoa tuttavallisemmin.

Voit myös pyytää asiakkailtasi vinkkejä tai sisältöä esimerkiksi kilpailujen avulla!


Miten yritykset löytyvät Facebookista?

Jos potentiaalinen asiakas haluaa kysyä jotain tai nähdä millaisesta yrityksestä on kyse ja mitä mieltä asiakkaasi ovat yrityksestäsi, kuinka hän löytää Facebook-sivusi?

Jos hän muistaa yrityksen nimen, hän voi hakea sillä. Mutta mitä jos hän haluaisikin löytää yrityksesi palvelun, tuotteen, sijainnin tai vaikka henkilön nimen avulla? Tässä eivät Facebookin tai tavallisten hakukoneiden toiminnot ole avuksi.
Meillä on tähän ratkaisu. Opasmedia on tuottanut yli 10 vuotta opaskokonaisuuksia, joista yritykset löytyvät haettaessa tuotteilla, palveluilla, sijainnilla tai nimellä.

Nyt voit liittää yrityksesi Facebook-sivun opasnäkyvyyteen, jolloin sivusi löytyy paremmin, saa oikeanlaista näkyvyyttä ja yritysprofiilisi näyttää paremmalta.

Jos et vielä ole ehtinyt perustaa yrityksellesi Facebook-sivua, me opastamme mielellämme siinäkin. Haluamme auttaa sinua palvelemaan asiakkaitasi entistäkin paremmin!

Haluatko tarkistaa Facebook-näkyvyytesi? Jätä yhteystietosi, niin olemme teihin yhteydessä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Liity sähköpostilistalle

Kiinnostiko artikkeli? Tilaa uutiskirjeemme.